Elektrikli Cihaz Teknolojisi
ELEKTRİKLİ CİHAZ TEKNOLOJİSİ |
TYT |
Kazanılan Derece
Ön lisans diploması ve “Elektrikli Cihaz Teknikeri” ünvanı verilir.
Derecenin Düzeyi
Ön Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
a)ÖSYM sınavı ile
b) Meslek Liselerinin Elektrik-Elektronik alanından mezun olan öğrenciler sınavsız geçiş ile programımıza kayıt yaptırabilirler.
Program Profili
Bu programda iki yıllık ön lisans düzeyinde teorik ve uygulama ağırlıklı eğitim verilmektedir. Özellikle elektrikli ev cihazları başta olmak üzere elektrikli cihazların bakım , onarım hizmetlerine yönelik teknik servis elemanı ve elektrikli cihazların üretim aşamalarında görev alabilecek gerekli ara teknik eleman yetiştirilmektedir.
Mezunların İstihdam Profilleri
Beyaz eşya sektöründe üretim yapan firmalar , ilgili konuda eğitimli olmaları nedeni ile teknik eleman ihtiyacında öncelikle programımız mezunu öğrencileri tercih etmektedirler. Firmaların satış sonrası hizmetlerinde özellikle teknik servis elemanı olarak ve ülkemizin önde gelen beyaz eşya üreten şirketlerinin üretim tesislerinde AR-GE , kalite kontrol ve diğer üretim departmanlarında çalışan mezun öğrencilerimiz mevcuttur. Çalışan mezunlarımız asgari ücretin üzerinde başlangıç ücreti almaktadır ve kısa sürede gelirleri artmaktadır.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Dikey geçiş sınavı (DGS) ile fakültelerin Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya öğretmenliği bölümlerine geçebilmektedirler. Ayrıca Anadolu Üniversitesi , açık öğretim fakültesinin değişik bölümlerinde lisans tamamlayabilmektedirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Yarıyıl sınavlarında alınan notun % 40 ile yıl sonu (final veya bütünleme) notunun % 60 ının kümülatif toplamı 60 puan ise öğrenci o dersten başarılı olur. Uygulamalı derslerde yapılan uygulamalar ve/veya uygulama sınavlarından başarılı olmak koşulu ile o dersten yıl sonu sınavına girebilme hakkı elde edilir. Uygulamadan başarısız olunan ders tekrar devamı ile alınmak ve uygulamadan başarılı olunmak zorundadır. Derslerin özelliğine göre verilen ödevler , yapılan deney ve uygulamalar sadece yarıyıl (vize) notlarına etki eder. Daha detaylı bilgi her derse ait ders programları içinde mevcuttur.
Mezuniyet Koşulları
4 Yarıyılda toplam 120 AKTS (ECTS) lik dersten ve EDÖ ( stajlardan ) başarılı olmak.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Bölüm Olanakları
Programımıza ait teknolojik alt yapısı yeterli 1-Soğutucular - Yıkayıcılar 2- Küçük ev aletleri - Isıtıcı ve Pişiriciler olmak üzere iki laboratuvar ve iki derslik bulunmaktadır. Programımızda teorik , interaktif, görsel ve uygulamalı eğitim uygulanmakta olup, ayrıca elektrik ve elektronik programlarının laboratuvar imkanları ile oldukça iyi altyapıya sahip bilgisayar laboratuvarı imkanlarındanda eğitim süresince faydalanılmaktadır.
Program Çıktıları
1.Elektrik ve Elektronik Teknolojisinin temel kanun ve ilkelerini öğrenip alanında karşılaşılacak problemlerin çözümünde kullanabilme.
2.Mesleğinin gerektirdiği hesaplamaları yapabilme.
3.Ev cihazlarının montajını yapabilme ve cihazların ilk çalışmalarını gerçekleştirip cihazların kullanımını açıklayabilme.
4.Elektrikli cihazların çalışma prensiplerini kavrayabilme.
5.Elektrikli cihazların devre şemalarını okuyup akış diyagramlarını yorumlayabilme.
6.Ev cihazlarında kullanılan elektrik-elektronik komponentler ile mekanik komponentlerin yapısı ve çalışma prensiplerini açıklayabilme , sağlamlık kontrollerini yapabilme.
7.Elektrikli cihazlarda meydana gelebilecek arızaları tespit edip bu arızaları giderebilme.
8.Ev cihazlarının montajı ve arızalarının giderilmesinde gerekli ölçü aletleri , araç ve gereçleri kullanabilme.
9.Ev cihazlarında kullanılan elektronik program kartlarının yapısı , çalışmasını açıklayabilme ve arıza tespitini yapabilme.
10.Bilgisayar Destekli Tasarım Programlarını kullanarak proje ve sunumlar hazırlayabilme. Office Program Bileşenleri ile internet arama motorlarını, yazılı ve sözlü iletişimi ve mesleki yabancı dil yeterliliklerini uygun seviyede kullanabilme.
11.Bağımsız çalışmada karar verebilme, disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapabilme, mesleki etik değerler ile kalite ve güvenlik bilincine sahip olabilme.
12.Hayat boyu öğrenmenin önemini benimsemiş, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyerek kendini sürekli geliştiren, küresel sorunları takip etme bilincine sahip bireyler olabilme.
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ |
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc